close

SERIES : / x¹ MDD & VANDENHOVE

De nieuwe tentoonstellingsreeks SERIES : / x in het VANDENHOVE Centrum legt een focus op kunstwerken die door de kunstenaar specifiek als reeks of serie werden gecreëerd.

De eerste iteratie – SERIES : / x1 toont reeksen uit de collecties van Museum Dhondt-Dhaenens, VANDENHOVE, en private verzamelingen.

Met werk van Bernd & Hilla Becher, Christian Boltanski, Franck Bragigand, Gérard Titus-Carmel, Jo Delahaut, Sol LeWitt, Giulio Paolini, Perry Roberts, Albert Servaes, Bosco Sodi, Jan van den Abbeel, Andy Warhol, Marthe Wéry.

”Beelden en kunstwerken kunnen op vele manieren interageren en gehelen vormen. Wanneer ze door herhaling van een motief, door hun identiek formaat, of als onderdelen van een geheel, reeksen vormen worden de beelden en beeldelementen zeer dicht op elkaar betrokken. De reeks activeert en transformeert de randen, de kaders, en de spaties tussen de beelden. De verdubbeling of spiegeling, vermenigvuldiging of deling van het beeld heeft een sterke visuele impact en schept betekenis voorbij het afzonderlijke beeld. De reeks verplicht van samenstellend te kijken.” — Bart Verschaffel

3
13.10.23—11.11.23
Tentoonstelling
   Locatie
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst

Rozier 1
B-9000 Gent

   Opening

donderdag 12 oktober, 19:00

   Bezoek

do—za, 14:00—18:00,

gratis

   Curatoren

Bart Verschaffel

Michiel Van Damme

   In samenwerking met
   Met dank aan

Antony Hudek

Foto’s