close

Ives Maes

Ives Maes (Hasselt, 1976) woont en werkt in Antwerpen. Hij werkt voornamelijk met installaties en fotografie en ontwikkelde verschillende langetermijnprojecten rond tijdelijke architectuur, nomadisme, het ruïneuze en het efemere. Momenteel is hij als postdoctoraal artistiek onderzoeker verbonden aan KASK Hogeschool voor de Kunsten en HOGENT Arts Research Fund.

Sinds 2008 werkt hij aan een reeks over het architecturaal erfgoed van wereldtentoonstellingen. Voor dit project, The Future of Yesterday, reisde hij rond de wereld om overblijfselen van universele tentoonstellingen te documenteren, waarmee hij het snijvlak tussen utopie en dystopie vastlegde.

In 2018 presenteerde hij zijn solotentoonstelling Sunville in Museum Dhondt-Dhaenens. Zijn meest recente onderzoeksproject, Forbidden Fruits Create Many Jams, verbindt het principe van het camera obscura paviljoen met een perceptie van het paradijs.

Ives Maes had onder meer solotentoonstellingen in KMSKA, Antwerpen (2022-23); Galerie Sofie Van de Velde, Antwerpen (2022 en 2017); The Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City (2012); Künstlerhaus Bethanien, Berlijn (2009); M HKA, Antwerpen (2007); S.M.A.K., Gent (2006) en Brigitte Weiss Gallery, Zürich (2004).