close

Launch nieuwe collectiecatalogus

De nieuwe collectiecatalogus, De collectie Irma & Jules Dhondt-Dhaenens. Een voorstelling, volgt bijna drie decennia na de vorige editie. De publicatie richt zich geheel op de kerncollectie van Museum Dhondt-Dhaenens, de honderdvijfentwintig werken die verzameld zijn door de stichters zelf, Irma en Jules Dhondt-Dhaenens.

Afwijkend van een rechtlijnige encyclopedische opsomming, worden de kunstwerken in deze nieuwe catalogus gepresenteerd in een dynamische opstelling, los van hun kunsthistorische, thematische of iconografische samenhang. De collectie Irma & Jules Dhondt-Dhaenens. Een voorstelling focust zich niet op de chronologie van stijlen en -ismes en laat de werken ongedwongen met elkaar interageren in tweeëntwintig clusters.

Inge Braeckman, Bart Cassiman, Chantal Pattyn, Herwig Todts, Kia Tsakiridis, Karen Van Godtsenhoven, Olga Van Oost, Cathérine Verleysen en Bart Verschaffel laten met hun teksten nieuw licht schijnen op de erfgoedcollectie van MDD.

Launch 9 december

Bart Verschaffel zal – vertrekkende vanuit zijn bijdrage over hoe verzamelingen tot stand komen en vooral hoe die verder leven – de publicatie introduceren.

Tijdens de launch wordt een selectie van topstukken uit de collectie van MDD tentoongesteld.

Nadien sluiten we af met een receptie.

9
09.12.23
16:00–18:00
Boekvoorstelling
   Locatie
Platform 6a

Tiegemstraat 6a

B-8553 Zwevegem

   Prijs

Gratis, met inschrijving

   Taal

Nederlands

   In samenwerking met
   Met dank aan

Vlaamse overheid

De spelers van de Nationale Loterij

Puilaetco

meemoo

Foto’s
Shop