close

Francesca Hawker
Writing Residency

Uit meer dan 250 aanmeldingen koos de jury Francesca Hawker voor een komende residentie in Woning Van Wassenhove in januari 2024.

De jury “was onder de indruk van het geestige en verrassende schrijven en projectvoorstel van de kandidaat, en de wijze waarop dit ingebed is in haar praktijk. Zonder direct in te gaan op de context van de Woning, getuigt het van een scherp bewustzijn ervan.”

Francesca Hawker (geboren in 1992, VK) is gevestigd in Londen. In 2020 behaalde ze haar diploma aan het Dutch Art Institute Masters programma. Ze beoefent diverse kunstvormen, zoals performance, poëzie, installaties, muziek, self-publishing en comedy.

Haar werk draait vaak om thema’s als mislukking, vriendschap en gedeelde fantasieën. Ze werkt graag samen in wat Lauren Berlant omschrijft als “The slapstick of ordinary relation”, waarbij ze probeert een gesprek te onderhouden dat voldoende gemeenschappelijk is om samen iets te creëren wat geen van beiden afzonderlijk zou kunnen bereiken.

De Writing Residency in Woning Van Wassenhove wordt georganiseerd in samenwerking met MORPHO en geeft een kunstenaar de kans om hun schrijfpraktijk verder te ontwikkelen gedurende een maand, met institutionele ondersteuning van MDD en MORPHO. De residentie wordt mogelijk gemaakt met de steun van Axel Vervoordt Gallery en Puilaetco.

Jury

Caroline Dumalin (artistiek directeur MORPHO), Laurens Otto (curator MDD), Bert Puype (artist liaison Axel Vervoordt Gallery), Yann Chateigné Tytelman (curator, schrijver en lid artistieke adviesraad MORPHO).

Project

Tijdens haar residentie in Woning Van Wassenhove, werkt Francesca Hawker aan 13 korte teksten. Deze teksten zullen tijdens aankomende diners worden voorgelezen door 13 gasten en dienen ook als basis voor een publieke presentatie later dit jaar.

De teksten gaan dieper in op het leven van verschillende personen die verbonden zijn met palingen, waaronder vrienden van de kunstenaar, schrijvers en historische figuren. Hoewel aanvankelijk gepresenteerd als afzonderlijke biografieën of karakterintroducties, tracht Hawker om gedeelde affiniteiten tussen hen in te weven. meer info


9
04.01.24—01.02.24
Residentie
   Locatie
Woning van Wassenhove

Brakelstraat 50
B-9830 Sint-Martens-Latem

   Kunstenaar
   In samenwerking met
   Mogelijk gemaakt door