close

Wunderkammer

Museumlaan 14
B-9831, Deurle

Openingsuren

Een individueel bezoek is enkel mogelijk tijdens specifieke bezoekdagen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Rondleidingen voor groepen

  • groepen max 12 personen
  • reserveer je bezoek minstens drie weken vooraf
  • prijs:
    • € 220
    • € 170 voor onderwijsinstellingen
  • Reservaties en info

Bereikbaarheid

De Wunderkammer is gelegen op het domein van Museum Dhondt-Dhaenens en toegankelijk via de tuin van het museum. Er is gratis parking voorzien aan de voorkant van het museum.

De Wunderkammer werd in 2018 geopend op het domein van MDD. Dit project van kunstenaar Hans Op de Beeck (Turnhout, 1969) werd gerealiseerd in samenwerking met architect Mo Vandenberghe (studio MOTO). Op de Beeck transformeerde de voormalige Villa Meander, een villa opgetrokken in de jaren 1930, tot een eigentijdse ‘wunderkammer’.

Geïnspireerd door het uitzicht op de Leie, rariteitenkabinetten en ‘film noir’, biedt Op de Beecks werk een unieke immersieve, esthetische en meditatieve ervaring. Het behoort tot een grotere groep werken – zogenaamde Locations – waarbij de kunstenaar scenes uit het dagelijkse leven manipuleert, en vormgeeft in grootschalige, sculpturale installaties.

De private bibliotheek van Jan Hoet – die tot 2021 een plaats had gekregen in het gebouw – werd overgedragen aan de Kunstenbibliotheek in Gent en de kunstenaar herwerkte de ruimte met nieuwe sculpturen.

Naast de projecten op de abdijsite van Herkenrode in Hasselt en het Towada Art Center in Japan, is de Wunderkammer de derde permanente immersieve installatie van de kunstenaar.