close

Collectie Tony Herbert

Na de ontsluiting van de Verzameling Roger en Hilda Matthys-Colle in 2007 en de Verzameling Wilfried & Yannicke Cooreman in 2009, presenteert Museum Dhondt-Dhaenens in de zomer van 2011 de Collectie Tony Herbert. De ontsluiting en presentatie van deze verzameling past in het beleid dat het museum Dhondt-Dhaenens voert rond het onderzoek naar de betekenis van geëngageerde privé-verzamelaars in België doorheen de twintigste eeuw.

Tony Herbert (1902-1959) stelde de meest consistente verzameling Vlaams Expressionisme samen. Hij legde zich voornamelijk toe op het werk van zes kunstenaars: Jean Brusselmans, Gust De Smet, Constant Permeke, Edgard Tytgat, Frits Van den Berghe en Rik Wouters. Tony Herbert was echter niet alleen een verwoede verzamelaar van hun beste werken, maar ook een invloedrijke promotor van hun kunst.

De tentoonstelling brengt de belangrijkste schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en archiefstukken uit deze historische Verzameling opnieuw samen. Veel werken worden voor de eerste keer sinds lang publiek tentoongesteld.

3
19.06.11—09.10.11
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Curator

Tanguy Eeckhout

Foto’s