close

Terre Thaemlitz
Interstices

Met trots presenteert Museum Dhondt-Dhaenens het werk Interstices van kunstenaar, DJ en spreker Terre Thaemlitz. De installatie, bestaand uit video, geluid en tekst, is speciaal voor de Woning Van Wassenhove opnieuw geconfigureerd, na de oorspronkelijke realisatie in 2000-2003.

Uit het Interstices album wordt de audiocompositie Homeward.004 in een loop gespeeld. Dit is gecreëerd door individuele frames in een audio golfvorm te selecteren, te verwijderen en te herhalen – een methode die zij ‘framing’ noemt. Ook primaire passages zijn verwijderd; zoals de vocalen, waarmee het dominante discours in popmuziek figuurlijk wordt gedempt om tussenliggende geluiden te kunnen horen.

In de video Interstices verwerkt Thaemlitz muziek, tekst en beelden van zijn gelijknamige CD tot een montage die op een openhartige manier de tussenruimten tussen sexes, seksuele geaardheden en andere identiteitsconstructies onderzoekt. Interseksualiteit, chirurgische geslachtsverandering, seksuele handelingen en transseksuele carrièremogelijkheden zijn thema’s die hier het filter van private en publieke verwachtingen ondergaan.

3
18.06.21—01.08.21
Tentoonstelling
   Locatie
Woning van Wassenhove

Brakelstraat 50
B-9830 Sint-Martens-Latem

   Kunstenaar
   Curator

Laurens Otto

   Foto

Terre Thaemlitz – Interstices, 2021. Courtesy van de kunstenaar.
Woning Van Wassenhove © Juliaan Lampens

   Met dank aan

Vlaamse overheid

Johan Vandermaelen

Bram Vanderveire

Foto’s
Video