close

Rirkrit Tiravanija
untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness)

untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness), 2018–2021 is de tweede in een jaarlijkse reeks commissies voor de beeldentuin, na Hagioscoop van Atelier Van Lieshout in 2020.

Het 20 meter lange doolhof van Rirkrit Tiravanija is geënt op de plattegrond van MDDs grootste zaal. In plaats van de centrale glazen kubus van het museum leidt het labyrint de bezoekers naar een Japans houten theehuis middenin.

Zoals veel van Tiravanija’s werk vereist untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness) directe aanwezigheid en persoonlijk engagement, en biedt het mogelijkheden tot socialiseren, interactie en het activeren van de zintuigen. In eerdere versies van het werk (in Singapore en Poitiers, beide in 2018) was het doolhof gemaakt van bamboe.

In MDD verving de kunstenaar hout door metalen steigers, als verwijzing naar de recente renovatie in het museum, waardoor de doorlopende werkzaamheden in het museum worden gekoppeld aan de regels van gastvrijheid.

Elke eerste zondag van de maand wordt het paviljoen geactiveerd tijdens een gratis theeceremonie.

3
05.09.21—07.08.22
Tentoonstelling
   Locatie
Beeldentuin

Museumlaan 14
B-9831 Deurle

   Kunstenaar
   Foto

Rirkrit Tiravanija, untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness). Courtesy van de kunstenaar en Galerie Chantal Crousel

   Met dank aan