close

Charline von Heyl
Snake Eyes

Met Snake Eyes brengt MDD voor het eerst de schilderkunst van Charline von Heyl naar België. De in Duitsland geboren kunstenaar, die nu in Amerika woont, staat bekend om haar vernieuwende, radicale benadering van abstracte schilderkunst sinds de jaren 1980.

In plaats van simpelweg een abstractie te maken van de ons omringende realiteit, vormen de beelden die ontstaan tijdens het improviseren op het doek de kern van haar praktijk. Haar werk wordt vooral gedreven door intuïtie; een kleur, een beweging of een gemoedstoestand leiden tot krachtige en gebalanceerde composities die een eindeloos aantal interpretaties mogelijk maken. Contemplatie en verbeelding zijn de sleutels tot haar werk.

“Ik probeer met de schilderijen een voorsprong te nemen op taal. Of beter nog, op het gebruik van zinnen. Ik wil gewoon dat de kijker definities negeert en iets meer persoonlijks en kwetsbaars ervaart, een plek waar gedachten en gevoelens elkaar ontmoeten, waar kijken aanvoelt als denken.” — Charline von Heyl
3
14.10.18—13.01.19
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Kunstenaar
   Curatoren

Charlotte Crevits

Joost Declercq

   In samenwerking met

Deichtorhallen Hamburg en

Hirshhorn Museum Washington DC

   Met dank aan

Vlaamse overheid

Foto’s
Uitnodiging
Video