close
Hans Op de Beeck, Wunderkammer, 2018–2022. Foto: Tim Van de velde

Hans Op de Beeck
Wunderkammer

De Wunderkammer is opnieuw te bezoeken tijdens de Biënnale van de Schilderkunst na nieuwe toevoegingen van de kunstenaar.

Museum Dhondt-Dhaenens wordt sinds 2018 geflankeerd door de Wunderkammer, een project van de kunstenaar Hans Op de Beeck (Turnhout, 1969), gerealiseerd in samenwerking met Studio MOTO. Op de Beeck transformeerde de voormalige Villa Meander, een villa opgetrokken in de jaren 1930, tot een eigentijdse ‘wunderkammer’. Geïnspireerd door het uitzicht op de Leie, rariteitenkabinetten en ‘film noir’, biedt Op de Beecks werk een unieke immersieve, esthetische en meditatieve ervaring. Het behoort tot een grotere groep werken — zogenaamde Locations – waarbij de kunstenaar scenes uit het dagelijkse leven manipuleert, en vormgeeft in grootschalige, sculpturale installaties.

De private bibliotheek van Jan Hoet – die de afgelopen jaren een plaats had gekregen in het gebouw – werd vorig jaar overgedragen aan de Kunstenbibliotheek in Gent. Naast de projecten op de abdijsite van Herkenrode in Hasselt en het Towada Art Center in Japan, is de Wunderkammer de derde permanente immersieve installatie van de kunstenaar.

“Van meet af aan had ik de Wunderkammer geconcipieerd als een plaats die openstaat voor transformatie, omdat ik geenszins wilde dat dit bijzondere oord inert en onveranderlijk zou blijven. Een belevingsgerichte ruimte die laveert tussen kunstwerk en gebruiksruimte omhelst het best de gedachte van verandering, en behoudt en versterkt wat waardevol is.”– Hans Op de Beeck

3
26.06.22—02.10.22
Tentoonstelling
   Locatie
Wunderkammer

Pontstraat 96
B-9831 Deurle

   Kunstenaar
   Bezoek

vr–zo, 11:00–17:00

€ 7 / € 0 (-18)

   Foto

Hans Op de Beeck, Wunderkammer, 2018–2022. Foto: Tim Van de velde

Foto’s
Video