close

Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
B-9831, Deurle
+32 (0)9 330 17 30

Opening hours

Tu–Su: 10:00–17:00

Admission*

€15

Individual

€12

senior citizens (60+), Groups of 10 people or more, teachers

€8

Youth (13 to 26 years old), students, disabled people

€0

MuseumPASSmusées, children (under 12), persons accompanying persons with disabilities, ICOM, press, class group with a teacher (as from 10 persons), members MDD, participants THE FLOOR IS YOURS

*During the Biennial of Painting (26.06–02.10.22) we offer a combi-ticket with mudel and Roger Raveel Museum included.

Guided tours Biennial of Painting

  • 1 museum: € 80 / 2 museums: € 120 / 3 museums: € 150
  • groups min. 10, max. 25 people
  • book your visit at least two weeks in advance
  • tickets excluded
  • Reservations and info

Workshops for schools

Getting there

Changed accessibility

There are presently road works in the vicinity of the museum. You can find more information about the current situation here.

By bicycle

There are many pleasant bicycle routes in the direction of Museum Dhondt-Dhaenens. From Ghent it is about 18 km cycling to the museum, using the cycling network of Toerisme Leiestreek. Or plan your own route via Toerisme Oost-Vlaanderen.

By car

The museum is easily accessible by car and free parking is provided in front of the premises

By bus

Consult the route planner of De Lijn to get to MDD by public transport (nearest stop Deurle De Smetdreef). Due to road works, the current bus service has been changed.

In the area

Combine a visit to MDD with other museums in the area:

Museum Dhondt-Dhaenens
Museum Dhondt-Dhaenens

The laying of the foundation stone in 1967 marked the start of the construction of a unique and modernist building, situated between the meanders of the Lys on an adjacent plot of land next to the villa of Jules and Irma Dhondt-Dhaenens in Deurle. The elongated and simple volume was designed by architect Erik Van Biervliet (1938–1996) and is an early example of modernist architecture in Belgium after the Second World War. It was one of his first assignments as an independent architect and he continued to favour simplicity.

The brick volume of the patio hall has recessed and recessed walls and allowed the installation of narrow and gable-high windows for a unique and characteristic incidence of light. The crisp white building enters into an immediate dialogue with its wooded and ever-changing surroundings without being intrusive. The interior is open and the various rooms flow into each other, receiving natural light from the different domes in the ceiling.

A long-planned extension did not materialise in the end, and in 2020 MDD began a thorough renovation to fully restore its architectural character. The first phase, which addressed the roof and floors, is now complete.