close

Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14

B-9831, Deurle

+ 32 (0)9 330 17 30

Openingsuren

wo–zo: 10:00–17:00

MDD is gesloten van 24 december 2022 tot en met 3 januari 2023.

Toegangsprijzen

€ 12

Individueel

€ 8

60+, –26, lerarenkaart, gidskaart, EYCA, Cultuursmakers, groepen vanaf 10 personen

€ 0

–18, museumPASSmusées, ICOM, MDD leden, personen met handicap en begeleider, deelnemers THE FLOOR IS YOURS

Rondleidingen

  • € 70
  • groepen min. 10, max 25 personen per gids
  • boek je bezoek minstens twee weken vooraf
  • Exclusief toegangstickets
  • Reservaties en info

Workshops voor klassen

  • mogelijk op dinsdagvoormiddag
  • € 4 per leerling, excl. toegangsticket
  • max. 25 leerlingen per groep
  • gratis busvervoer via dynamoOPWEG
  • Reservaties en info

Bereikbaarheid

Gewijzigde bereikbaarheid

Er zijn momenteel wegenwerken in de buurt van het museum. Meer info over de huidige situatie vind je hier.

Met de fiets

Er bestaan veel aangename fietsroutes richting Museum Dhondt-Dhaenens. Vanuit Gent is het, gebruik makend van het fietsknooppuntennetwerk, zo’n 18 km fietsen richting het museum. Check hiervoor de Leiestreek fietsroute van Toerisme Leiestreek of plan uw eigen route via Toerisme Oost-Vlaanderen.

Met de auto

Het museum is vlot bereikbaar met de wagen en er is gratis parking voorzien aan de voorkant van het terrein.

Met de bus

Raadpleeg de routeplanner van De Lijn om met het openbaar vervoer naar MDD te komen (dichtstbijzijnde Halte Deurle De Smetdreef). Door werkzaamheden is de huidige busbediening gewijzigd.

In de buurt

Combineer een bezoek aan MDD met andere musea in de buurt:

Met de eerstesteenlegging in 1967 werd het startschot gegeven voor de bouw van een uniek en modernistisch gebouw, gelegen tussen de meanders van de Leie op een aangrenzend stuk grond naast de villa van Jules en Irma Dhondt-Dhaenens in Deurle. Het langgerekte en eenvoudige volume is een ontwerp van architect Erik Van Biervliet (1938–1996) en een vroeg voorbeeld van modernistische architectuur in België van na de Tweede Wereldoorlog. Het was een van zijn eerste opdrachten als zelfstandig architect en ook later bleef hij voorstander van eenvoud.

Het bakstenen volume van de patio zaal heeft in- en uitspringende wanden en liet toe een smalle en gevelhoge ramen te installeren voor een unieke en karakteristieke lichtinval. Het kraakwitte gebouw gaat in onmiddellijke dialoog met haar bosrijke en steeds veranderende omgeving zonder indringend te zijn. Het interieur is open opgevat en de verschillende zalen vloeien in elkaar over en verkrijgen natuurlijk licht door de verschillende koepels in het plafond.