close

Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14

B-9831, Deurle

+ 32 (0)9 330 17 30

Openingsuren

di–zo: 10:00–17:00

Toegangsprijzen

€ 15

Individueel

€ 12

60+, groepen vanaf 10 personen, leerkrachten

€ 8

– 26, studenten, personen met een handicap

€ 0

MuseumPASSmusées, – 12, begeleiders van personen met een handicap, ICOM, pers, klasgroep met leerkracht , leden MDD, deelnemers THE FLOOR IS YOURS

*Tijdens de Biënnale van de Schilderkunst is er een combi-ticket met toegang tot mudel en Roger Raveel Museum.

Rondleidingen Biënnale van de Schilderkunst

  • 1 museum: € 80 / 2 musea: € 120 / 3 musea: € 150
  • groepen min. 10, max 25 personen
  • boek je bezoek minstens twee weken vooraf
  • Exclusief toegangstickets
  • Reservaties en info

Workshops voor klassen

  • op dinsdag- en woensdagnamiddagen
  • € 4 per leerling, excl. toegangsticket
  • max. 25 leerlingen per groep
  • gratis busvervoer via dynamoOPWEG
  • Reservaties en info

Bereikbaarheid

Gewijzigde bereikbaarheid

Er zijn momenteel wegenwerken in de buurt van het museum. Meer info over de huidige situatie vind je hier.

Met de fiets

Er bestaan veel aangename fietsroutes richting Museum Dhondt-Dhaenens. Vanuit Gent is het, gebruik makend van het fietsknooppuntennetwerk, zo’n 18 km fietsen richting het museum. Check hiervoor de Leiestreek fietsroute van Toerisme Leiestreek of plan uw eigen route via Toerisme Oost-Vlaanderen.

Met de auto

Het museum is vlot bereikbaar met de wagen en er is gratis parking voorzien aan de voorkant van het terrein.

Met de bus

Raadpleeg de routeplanner van De Lijn om met het openbaar vervoer naar MDD te komen (dichtstbijzijnde Halte Deurle De Smetdreef). Door werkzaamheden is de huidige busbediening gewijzigd.

In de buurt

Combineer een bezoek aan MDD met andere musea in de buurt:

Met de eerstesteenlegging in 1967 werd het startschot gegeven voor de bouw van een uniek en modernistisch gebouw, gelegen tussen de meanders van de Leie op een aangrenzend stuk grond naast de villa van Jules en Irma Dhondt-Dhaenens in Deurle. Het langgerekte en eenvoudige volume is een ontwerp van architect Erik Van Biervliet (1938–1996) en een vroeg voorbeeld van modernistische architectuur in België van na de Tweede Wereldoorlog. Het was een van zijn eerste opdrachten als zelfstandig architect en ook later bleef hij voorstander van eenvoud.

Het bakstenen volume van de patio zaal heeft in- en uitspringende wanden en liet toe een smalle en gevelhoge ramen te installeren voor een unieke en karakteristieke lichtinval. Het kraakwitte gebouw gaat in onmiddellijke dialoog met haar bosrijke en steeds veranderende omgeving zonder indringend te zijn. Het interieur is open opgevat en de verschillende zalen vloeien in elkaar over en verkrijgen natuurlijk licht door de verschillende koepels in het plafond.

Een langgeplande uitbreiding kwam er uiteindelijk niet en in 2020 startte voor MDD een grondige renovatie om haar architecturale karakter ten volle te herstellen. De eerste fase, waarin het dak en de vloeren werden aangepakt, is volledig afgerond.