close

Lala Meredith-Vula
Artist Talk

In het kader van de tentoonstelling Fruits of Labour geeft kunstenaar Lala Meredith-Vula een artist talk in Museum Dhondt-Dhaenens over haar werk in het algemeen en haar reeks Haystacks in het bijzonder.

Sinds 1989 fotografeert Meredith-Vula hooimijten op het platteland van de Balkan. Deze hooibergen zijn gevarieerder dan de regelmatige, pittoreske hooimijten die Jean-François Millet of Claude Monet in de negentiende eeuw schilderden. In plaats daarvan hebben menselijke en niet-menselijke actoren, boeren en dieren, deze agrarische vormen vormgegeven. De foto’s zijn portretten van eeuwenoude gewoonten van het bewerken van het land en de drastische politieke veranderingen die de regio hebben beïnvloed.

Lala Meredith-Vula (1966, Sarajevo) is kunstenares en professor in kunst en fotografie aan de De Montfort University, Leicester, UK. Zij verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland met haar Albanese vader en Engelse moeder. Na haar afstuderen aan Goldsmiths’ College in 1988 keerde zij terug naar de Balkan.

Lala Meredith-Vula vertegenwoordigde Albanië op de 48e Biënnale van Venetië (1999) en nam deel aan documenta 14 in Athene en Kassel (2017). Meredith-Vula werkt momenteel aan een boek van haar Haystacks serie, samengesteld door Monika Szewczyk en ondersteund door de Graham Foundation, Chicago.

Shuttle

Er is een shuttledienst beschikbaar van treinstation Gent-Sint-Pieters (vertrek stipt om 18:30, op inschrijving) naar Museum Dhondt-Dhaenens en terug. Reserveer uw plek bij het bestellen van tickets.

9
21.06.23
19:00
Artist talk
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Kunstenaar
   Gratis toegang met museumticket
   Taal

Engels

   Foto

Met dank aan de kunstenaar