close

perfect ratios

Zes kunstenaars realiseren ieder tien unieke werken op A4-formaat die te koop zijn aan de balie van het museum. Dit idee komt van Jan Hoet, die destijds met een stapel papier onder zijn arm langs kunstenaars ging om met de verkoop van deze tekeningen zijn museum te ondersteunen.

Een A4 is in zijn handzaamheid een klein wonder: hoe vaak je het ook dubbelvouwt, het behoudt dezelfde verhouding. Elke twee weken zal nieuw werk van een andere kunstenaar aan deze reeks toegevoegd worden en te koop zijn aan de balie en webshop van MDD voor € 750.

26.04
Kasper De Vos
Modus Incognito, 2023

Kasper De Vos gebruikt voor de zesde en laatste serie van perfect ratios het opvallende kleurenschema van de schors van een plataan. De plataan is alomtegenwoordig in het straatbeeld, omdat hij in schaduw voorziet maar vooral omdat de boom zo resistent is tegen vervuiling.

In een tergend lang proces om vormen te knippen en op elkaar te plakken die precies natuurlijk lijken, die niet te simpel en niet te gekunsteld zijn, bootst Kasper De Vos natuurlijke patronen na – net zoals militaire camouflage dat beoogt. Het werk zet daarmee de oudste vraag in de kunst voort: hoe de natuur te imiteren?

12.04
Natasja Mabesoone
A, I love you like a love song baby, 2023

Voor de vijfde serie van perfect ratios verdeelt Natasja Mabesoone de zinsnede A, I love you like a love song baby in een zwierig handschrift over 10 vellen papier. Het werk is een ode aan het slimme formaat van de A4, een liefdesbrief geïnspireerd op het repetitieve nummer Love You Like a Love Song van Selena Gomez.

De beelden binnen de tekst worden verkleind of juist opgeblazen op kitscherig, met de hand getekend, briefpapier, waarbij het A-formaat zich plooit van de vergrotingen A0, A1, A2 en A3 tot in de verkleiningen A5, A6, A7, A8 en A9.

29.03
Magali Reus
Kool
, 2023

Magali Reus realiseert de vierde serie voor perfect ratios: de getallen nul tot en met negen zijn geplot naar een zelfontworpen lettertype, getekend met versnipperde figuren van rode kool.

Het door Reus ontworpen lettertype is een voortzetting van haar doorlopende interesse in kalligrafie, dat het kantelpunt aftast waar schrijven tekenen wordt, precies op de grens van wat nog leesbaar is.

12.03
Dieter Durinck
The Return
, 2023

Dieter Durinck realiseert met The Return de derde reeks voor perfect ratios. De tien tekeningen bevatten verschillende motieven die vaak ook in zijn schilderijen terugkeren: afbeeldingen van handen op verpakkingsmaterialen, een buis als construerend element en nagetrokken contouren van verfpotten.

Het werk vermengt technieken uit tekenkunst, drukwerk en het schilderen.

01.02
Marie Cloquet
Study for a Shelter, 2023

Marie Cloquet realiseert de tweede reeks voor perfect ratios: een serie van verschillende schuilplekken die op dezelfde schaal zijn uitgevoerd. Dit vervolgt een langer lopend onderzoek naar geïmproviseerde architecturale beschuttingen voor dieren, zogenaamde ‘sheds’.

Deze druk op zilvergelatine (zilverbromide) betekende eind 19e eeuw het begin van de moderne fotografie, en is hier nog verder bewerkt met aquarel.

15.01
Gideon Kiefer
The Horses & Their Manes
, 2022

Gideon Kiefer realiseerde de eerste reeks, gebaseerd op een landschap in Neerpelt en Dürer’s houtsnede met de vier ruiters van de Apocalyps.

De ruiters zijn hier als architecturale elementen een voorstel voor een interventie in het landschap dat daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden.

9
15.01.23—16.10.23
Fundraising
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

Online
   Prijs

€ 750
(10 % korting voor leden)

Kasper De Vos (26.04)
Natasja Mabesoone (12.04)
Magali Reus (29.03)
Dieter Durinck (12.03)
Marie Cloquet (01.02)
Interview Marie Cloquet
Gideon Kiefer (15.01)
Shop