close

perfect ratios

Zes kunstenaars realiseren ieder tien unieke werken op A4-formaat die te koop zijn aan de balie van het museum. Dit idee komt van Jan Hoet, die destijds met een stapel papier onder zijn arm langs kunstenaars ging om met de verkoop van deze tekeningen zijn museum te ondersteunen.

Een A4 is in zijn handzaamheid een klein wonder: hoe vaak je het ook dubbelvouwt, het behoudt dezelfde verhouding. Elke twee weken zal nieuw werk van een andere kunstenaar aan deze reeks toegevoegd worden en te koop zijn aan de balie en webshop van MDD voor € 750.

Coming soon

  • 28.03 – Magali Reus
  • 12.04 – Natasja Mabesoone
  • 26.04 – Kasper De Vos

12.03
Dieter Durinck
The Return
, 2023

Dieter Durinck realiseert met The Return de derde reeks voor perfect ratios. De tien tekeningen bevatten verschillende motieven die vaak ook in zijn schilderijen terugkeren: afbeeldingen van handen op verpakkingsmaterialen, een buis als construerend element en nagetrokken contouren van verfpotten.

Het werk vermengt technieken uit tekenkunst, drukwerk en het schilderen.

01.02
Marie Cloquet
Study for a Shelter, 2023

Marie Cloquet realiseert de tweede reeks voor perfect ratios: een serie van verschillende schuilplekken die op dezelfde schaal zijn uitgevoerd. Dit vervolgt een langer lopend onderzoek naar geïmproviseerde architecturale beschuttingen voor dieren, zogenaamde ‘sheds’.

Deze druk op zilvergelatine (zilverbromide) betekende eind 19e eeuw het begin van de moderne fotografie, en is hier nog verder bewerkt met aquarel.

15.01
Gideon Kiefer
The Horses & Their Manes
, 2022

Gideon Kiefer realiseerde de eerste reeks, gebaseerd op een landschap in Neerpelt en Dürer’s houtsnede met de vier ruiters van de Apocalyps.

De ruiters zijn hier als architecturale elementen een voorstel voor een interventie in het landschap dat daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden.

9
15.01.23—10.05.23
Fundraising
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
B-9831 Deurle

Online
   Prijs

€ 750
(10 % korting voor leden)

Dieter Durinck (12.03)
Marie Cloquet (01.02)
Interview Marie Cloquet
Gideon Kiefer (15.01)
Shop