close

Karina Beumer
Première AV 156-23

Museum Dhondt-Dhaenens en Karina Beumer stellen op zondag 2 juni het nieuwe videoproject AV 156-23 voor.

De video confronteert kijkers met de complexiteit van vrijheid, communicatie en het verlangen naar verbinding. Het project kwam tot stand in het kader van het Quasi Museum, een permanente kunstcollectie in de nieuwe gevangenis van Haren.

De video bestaat uit twee verschillend gemonteerde versies: De korte versie wordt als nieuwe collectieaanwinst vertoond in het museum, terwijl een langere versie beschikbaar zal zijn op het intranet van de gevangenis.

Na een introductie door de kunstenaar om 14:00 worden beide versies – exclusief voor deze première – doorlopend getoond tot 17:00.

Quasi Museum

Quasi museum is een permanente tentoonstellingsruimte in de nieuwe gevangenis van Haren, opgezet door kunstenaar Ief Spincemaille en mede gecureerd door Anouk Focquier (Berserk Art Agency).

Het museum herbergt een collectie van 12 permanente in-situ werken, verspreid langs beide zijden van de 1200 meter lange gevangenismuur. Rondleidingen worden verzorgd voor externe bezoekers en interne bewoners van de gevangenis. Het nodigt zowel gedetineerden, bezoekers als de bredere omgeving van Haren uit om in gesprek te gaan met deze specifieke ruimte en met elkaar. 
Met werken van Adrien Tirtiaux, Bart Lodewijks, Maëlle Dufour, Daems Van Remoortere, Elnino76, Ousama Tabti, Karina Beumer, Katrien Oosterlink, Kristof Van Gestel, Sep Verboom en Ief Spincemaille.

9
02.06.24
14:00—17:00
Film screening
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Kunstenaar
   Prijs

gratis

   Productie

Federale Overheid
Mondriaanfonds
Cafasso
Geen Pijn
Museum Dhondt-Dhaenens