close

Mark Manders
Artist Talk

Naar aanleiding van de tentoonstelling The Absence of Mark Manders in Woning Van Wassenhove organiseert MDD een gesprek tussen Mark Manders en Angelique Campens in de kapel van Kerselare van Juliaan Lampens.

Sinds 1986 werkt Manders aan het doorlopende project Self-Portrait as a Building. Door voortdurend specifieke configuraties en objecten – bestaand menselijke figuren, dieren, meubels en architectonische elementen – te recyclen, te wijzigen en opnieuw te arrangeren, verlegt Manders voortdurend de grenzen van dit doorlopende conceptuele zelfportret.

Angelique Campens is een Belgische kunsthistorica, schrijfster, docent en curator. Ze onderzoekt de interactie tussen beeldhouwkunst en architectuur in de 20e en 21e eeuw, met een focus op sculpturaal beton (béton brut). Ze heeft gewerkt bij internationale musea en kunstinstellingen zoals het Whitney Museum, Kulturprojekte Berlin, Fondazione Sandretto, Bozar en Wiels. Haar bijdragen zijn te vinden in diverse catalogi en tijdschriften, waaronder Taschen’s Art Now Vol. 4, Abitare, Domus, Sculpture Journal en Aspect. In 2007-2008 was ze Curatorial Fellow bij het Whitney Museum of American Art in New York. In 2010 publiceerde ze haar eerste monografie over de architectuur van de Belgische modernist Juliaan Lampens.

9
07.10.23
11:00
Artist talk
   Locatie
Kapel van Kerselare

Kerzelare 98
9700 Edelare

   Kunstenaar
   Prijs

Gratis met reservatie

   Taal

Nederlands

   Mogelijk gemaakt door

Stichting Jan en Lieve Andries-Vanlouwe