close

Kamrooz Aram
Ornament for Indifferent Architecture

Ornament for Indifferent Architecture is de eerste Europese museale tentoonstelling van Kamrooz Aram. Zijn diverse werk behandelt vaak de gecompliceerde relatie tussen de moderne schilderkunst en het ornament.

Door het gebruik van verschillende media, waaronder verf, collage, tekening en installatie, beoogt Aram een heronderhandeling van de hiërarchische waarden inherent aan de kunstgeschiedenis. De kijker wordt zo uitgedaagd de zogenaamde minderwaardige positie van de decoratieve kunsten te herzien ten opzichte van moderne kunst die doorgaans geassocieerd wordt met persoonlijke expressiviteit en originaliteit.

Essentieel in alle creaties van Kamrooz Aram is de toewijding aan de emotionele en spirituele ervaring van hedendaagse kunst, iets dat vaak door de academici wordt afgewimpeld omdat het leidt tot subjectiviteit of sentimentaliteit. Dit begrip is opgenomen in de titel van de tentoonstelling Ornament for Indifferent Architecture. De titel vormt een respons op de ideeën van de Mexicaanse architect Luis Barragàn die streefde naar een emotionele vorm van architectuur. Kamrooz Aram gelooft dat het ornament – of kunst in het algemeen – banale of onverschillige architectuur kan veranderen in emotionele architectuur.

3
05.02.17—09.04.17
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Kunstenaar
   Curator

Tanguy Eeckhout

Charlotte Crevits

   Met dank aan

Vlaamse overheid

Foto’s