close

Picture x – Proximus Art Collection

De tentoonstelling Picture x presenteert voor de eerste maal aan het publiek een ruime selectie kunstwerken uit de Proximus Art collectie. Dit project past in de reeks collectiepresentaties die het museum Dhondt-Dhaenens sinds 2007 organiseert. Door bijzondere private collecties te onderzoeken en tentoon te stellen wordt de receptie van eigentijdse kunst en de impact van de verzamelaar op de Belgische kunstwereld bestudeerd. Het is tegelijk een unieke opportuniteit om belangrijk privé-kunstpatrimonium te ontdekken!

De Proximus-collectie is één van de belangrijkste bedrijfscollecties van België en geeft een boeiende weergave van de kunstproductie van de laatste vier decennia. De collectie werd samengesteld door een comité kunstexperts, bestaande uit kunstcritici en tentoonstellingsmakers. Zij brachten sinds 1996 kunstwerken samen van een honderdtal kunstenaars. De meeste kunstwerken kregen een plaats in de wandelgangen en kantoren van het Brusselse Proximus-complex.

De tentoonstelling Picture x focust op hedendaagse fotografie en toont verschillende fotoreeksen uit de collectie. Meer dan de helft van de werken die door Proximus Art verworven werden tussen 1996 en 2014 is fotografie, en veel kunstenaars die met dit medium het verschil hebben gemaakt in de laatste twee decennia zijn ook in de collectie vertegenwoordigd met een fotoreeks. Behalve een heel aantal fotoreeksen zijn ook enkele iconische topstukken uit de collectie te ontdekken in de tentoonstelling.

3
Images