close

Sterling Ruby
Droppa Blocka

Vanaf het begin van zijn ondertussen tienjarige carrière ging Sterling Ruby op zoek naar de grenzen van de moderne kunstgeschiedenis. Belangrijk is zijn ongebreidelde drang tot creëren en produceren. Hij maakt zowel schilderijen, sculpturen, installaties, foto’s, collages als ceramische werken. Geen enkele techniek is hem vreemd en hij is echt een duizendpoot als het op productie aankomt.

In zijn vroege schilderijen vertrekt hij vanuit de taal van subculturen zoals de graffiti om te komen tot grote meditatieve abstracte werken. In zijn sculpturen onderzoekt hij het conflict tussen inhoud en vorm door vreemde accenten te leggen op de schaal, het gewicht of de textuur van het werk.

De tentoonstelling valt uiteen in twee delen. Een eerste reeks sculpturen wordt in de tuin getoond. De werken verwijzen naar bestaande objecten zoals de wegversperring, de elektrische stoel en de knuppel. Ze worden gekenmerkt door hun eenvoudige abstracte opbouw, felle kleuren en buitenmatige proporties. Hierdoor vervreemden ze van hun oorsprong en zijn ze zelfs als kunstwerk bijna onherkenbaar.

In de patioruimte toont Sterling Ruby een nieuwe installatie. Deze bestaat deels uit gerecupereerde en herwerkte oudere vormen aangevuld en verwerkt met nieuwe gigantische soft-sculptures. De installatie is een totaalbeleving over de mogelijkheid van het onmogelijke.

3
27.10.13—19.01.14
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Kunstenaar
   Curator

Tanguy Eeckhout

   Met dank aan

BNP Paribas Fortis

Foto’s