close

Maaike Schoorel
Woning van Wassenhove

Kunstenaar Maaike Schoorel (Santpoort, 1973) keert het concept van binnenskamers tijdens de Biënnale binnenstebuiten met werk op 3 verschillende plaatsen. Ze toont niet enkel werk in Museum Dhondt-Dhaenens maar ook in de woning zelf en initieerde ze een tentoonstellingsproject bij Mendes Wood DM in Brussel.

In de Woning Van Wassenhove presenteert de kunstenaar een serie werken geïnspireerd door twee residentieperiodes in de woning. Tijdens haar laatste verblijf nam Schoorel verschillende foto’s als voorstudie voor de stillevens. Het begin van de corona-pandemie en de ervaring van werken en wonen, alleen in het betonnen huis, tintte ook haar perceptie van de objecten binnen deze fysieke en mentale ruimte.

De onderwerpen van haar schilderijen zijn zowel herkenbaar als ongrijpbaar, ergens op de rand van de verdwijning waarbij beelden lijken op te lossen in het doek. Een zekere traagheid en aandacht van de toeschouwer is nodig om deze paradoxale beweging, de plotselinge verschijning van een motief dat zowel vluchtig als permanent is, te ervaren.

3
26.07.20—18.10.20
Tentoonstelling
   Locatie
Woning van Wassenhove

Brakelstraat 50
B-9830 Sint-Martens-Latem

   Kunstenaar