close

Paul De Vylder
Container: De Puntzak van Heine

Paul de Vylder (1942–2022) was naast beeldend kunstenaar en docent een origineel auteur van kunstbeschouwingen en kunsthistorische teksten en denker. In 1989 heeft hij deelgenomen aan meerdere afleveringen van het (toen controversiële) cultuurprogramma Container van de BRT van Jef Cornelis. In een van deze rechtstreekse uitzendingen, De Puntzak van Heine, werden historische brieven over politiek en opstand voorgelezen en besproken door de vaste deelnemers Lieven De Cauter en Bart Verschaffel, en de gasten Rudi Laermans en Paul De Vylder. De brieven werden tegelijk geconfronteerd met beeldreeksen, vooral samengesteld door De Vylder die, haaks op het gesprek, verrassende en ontregelende confrontaties van woord en beeld veroorzaakten.

In het kader van de tentoonstelling Mijn, mijn werk wordt op 24 september 2022 de uitzending De Puntzak van Heine opnieuw getoond en besproken.

Programma

  • 14:30: inleiding door Koen Brams
  • 14:45: De Puntzak van Heine - projectie
  • pauze
  • 16:00: ‘Afterthoughts’ in een gesprek tussen Lieven De Cauter, Bart Verschaffel en Rudi Laermans, geleid door Liesbet De Cock.
9
24.09.22
Lezing
   Locatie
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst

Rozier 1
B-9000 Gent

   Kunstenaar
   Praktisch

Gratis,
in het Nederlands,
zonder inschrijven

   Foto

Container, aflevering De Puntzak van Heine, 1989. Lieven De Cauter, Bart Verschaffel, Rudi Laermans en Paul de Vylder.