close

One | On | One: Lucy McKenzie & Anne Pontégnie

Op donderdag 16 november spreekt kunstenaar Lucy McKenzie met curator Anne Pontégnie tijdens de eerste lezing in de One | On | One reeks.

Lucy McKenzie

Lucy McKenzie is een beeldend kunstenaar wiens installaties de schilderkunst verkennen en hoe dit in relatie staat tot stijl, waarde en ideologie. Sinds 2011 werkt ze samen met ontwerper Beca Lipscombe om modecollecties te produceren onder de naam Atelier E.B. Ze exposeert internationaal, met recente overzichtstentoonstellingen bij La Verrière, Brussel (2022); Geneva Biennale: Sculpture Garden, Genève (2022); Tate Liverpool, Liverpool (2021); Temple Bar Gallery + Studios, Dublin (2021); Garage, Moskou (met Atelier E.B) (2020); Museum Brandhorst, München (2020); Serpentine, Londen (met Atelier E.B) (2018); Fondazione Bevilacqua La Masa, Venetië (2017); Art Institute of Chicago, Chicago (2014); Stedelijk Museum, Amsterdam (2013).

Anne Pontégnie

Anne Pontégnie is curator-at-large voor Le Consortium (Dijon) en curator voor de Cranford Collection (Londen). Daarvoor was ze hoofdcurator bij WIELS (Brussel), een instelling die ze samen met Dirk Snauwaert heeft opgericht. Ze heeft talloze solotentoonstellingen samengesteld met kunstenaars zoals Mike Kelley, Daan van Golden, Kelley Walker, Edith Dekyndt, Roe Ethridge en Mark Leckey. Anne Pontégnie heeft deelgenomen aan verschillende alternatieve projecten, zoals de Nouveaux Commanditaires en Microproductions. Ook is ze auteur van artikelen en essays geschreven voor internationale kunstmagazines en stelde ze catalogi samen voor Christopher Wool, Kelley Walker en Daan van Golden.

One | On | One lezingenreeks

Sommige ontmoetingen kunnen een leven veranderen. Een enkel kunstwerk kan de visie van een curator bepalen, terwijl een bepaalde tentoonstelling doorslaggevend kan zijn in het parcours van een kunstenaar.

In deze reeks gesprekken staan telkens één kunstenaar en één curator centraal. Samen gaan ze dieper in op dat ene specifieke kunstwerk of tentoonstelling die van cruciaal belang zijn geweest voor hun voortdurende carrière en samenwerking.

9
16.11.23
20:00
Lezing
   Locatie
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst

Rozier 1
B-9000 Gent

   Kunstenaar
   Taal

Engels

   Prijs

€ 15 / € 1 (studenten)

   In samenwerking met
   Met dank aan

Stichting Jan en Lieve Andries-Vanlouwe