close

One | On | One: Tal R & Anders Kold

Op donderdag 7 december gaan kunstenaar Tal R en curator Anders Kold dieper in op hun invloeden voor de tweede One | On | One lezing.

Tal R

Tal R staat bekend om zijn kenmerkende en levendige werken die verschillende media beslaan, waaronder schilderkunst, tekeningen, beeldhouwkunst en installaties. De kunst van Tal R verkent vaak thema’s als identiteit, herinnering en de kruisbestuiving van culturen. Zijn artistieke praktijk kenmerkt zich door het rijke, gedurfde gebruik van kleur en een unieke, bijna kinderlijke benadering van vorm en compositie, waardoor zijn werk een element van kinderlijke eenvoud krijgt. Hij studeerde aan de Koninklijke Deense Kunstacademie in Kopenhagen, Denemarken, waar hij woont en werkt.

Recente solotentoonstellingen zijn onder andere Tal R: The Wrong Side, Artipelag in Stockholm, Zweden (2022); Tal R & Mamma Andersson - About Hill, Malmö Konstmuseum, Zweden (2023). Werk van Tal R is opgenomen in de collecties van o.a. het Art Institute of Chicago (Chicago), Centre Pompidou (Parijs), de Rema Hort Mann Foundation (New York), Moderna Museet (Stockholm), Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam) en het Walker Art Center (Minneapolis).

Anders Kold

Sinds 2001 bekleedt Anders Kold de positie van conservator en hoofd acquisities bij het Louisiana Museum of Modern Art in Kopenhagen. In recente jaren heeft hij tentoonstellingen samengesteld met werken van kunstenaars, waaronder Tal R, Ed Ruscha, Cecily Brown, Ann Veronica Janssens, Troels Wörsel, Pia Arke, Mika Rottenberg, Richard Prince en Dana Schutz. Momenteel is Kold bezig met de voorbereiding van aankomende solotentoonstellingen van Kaari Upson en Michel Majerus.

One | On | One lezingenreeks

Sommige ontmoetingen kunnen een leven veranderen. Een enkel kunstwerk kan de visie van een curator bepalen, terwijl een bepaalde tentoonstelling doorslaggevend kan zijn in het parcours van een kunstenaar.

In deze reeks van gesprekken staan telkens één kunstenaar en één curator centraal. Samen gaan ze dieper in op dat ene specifieke kunstwerk of tentoonstelling die van cruciaal belang zijn geweest voor hun voortdurende carrière en samenwerking.

9
07.12.23
20:00
Lezing
   Locatie
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst

Rozier 1
B-9000 Gent

   Kunstenaar
   Taal

Engels

   Prijs

€ 15 / € 1 (studenten)

   In samenwerking met
   Met dank aan

Stichting Jan en Lieve Andries-Vanlouwe