close

Fringe

Met Fringe brengt het MDD in het voorjaar van 2019 een selectie werken samen van drie kunstenaars: de Australische Jenny Watson, de Belgische Saskia Pintelon en de Amerikaan William N. Copley. De tentoonstelling brengt hiermee een spannende dialoog tussen drie individuen die met een uiterst persoonlijke, vaak subversieve interpretatie van hun omgeving een unieke plaats innemen binnen de hedendaagse kunstwereld.

De kunstenaars werk(t)en voornamelijk buiten de reguliere kunstscène in Europa en Amerika en ontwikkel(d)en allen een schilderkundig oeuvre dat hoogst innovatief is, maar elke classificatie resoluut ontkent. Hun werk plaatsen binnen één bepaalde stijl of stroming, zou de kern van hun veelomvattende en vaak gedurfde beeld- en vormentaal missen. Voor elk van hen, vormen het land waar zij hun werk creëren, de heersende (pop)cultuur en politieke klimaat een belangrijke bron van inspiratie en aanzet tot kritische reflectie. Deze aanpak resulteert telkens opnieuw in een eigenzinnig universum dat zowel polemisch, persoonlijk als amusant is. Tegelijk zijn de sterke belangstelling voor taal en identiteit, het experiment met materialen en de voorliefde voor figuratie en het narratieve, interesses die het werk van deze kunstenaars bijna naadloos met elkaar verbinden.

Het non-conventionele karakter en de rake thema’s van deze oeuvres vertalen zich in de titel van de tentoonstelling. Fringe verwijst in het Engels naar iets dat als perifeer, marginaal, secundair of extreem wordt beschouwd in relatie tot iets anders.

3
27.01.19—26.05.19
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Curator

Charlotte Crevits

   Met dank aan

Vlaamse overheid

Klara

Limited Edition

Video
Foto’s