close

Manon de Boer – Blindsight

Filmmaker en beeldend kunstenaar Manon de Boer presenteert met Blindsight, in dialoog met Latifa Laâbissi en Laszlo Umbreit, de culminatie van het langlopende project Ghost Party, dat als performance en film sinds 2016 met danser en choreograaf Latifa Laâbissi werd ontwikkeld. Het uitgangspunt van deze nieuwe productie zijn de dialogen en het omgevingsgeluid van Ghost Party (2022), haar meest recente film, gerealiseerd met Latifa Laâbissi in Woning Van Wassenhove.

In vijf actes, verspreid doorheen MDD’s patio-ruimte, worden dialogen opgevoerd waarin Manon de Boer en Latifa Laâbissi stemmen incorporeren van schrijvers en kunstenaars als Marguerite Duras, Eduardo Viveiros de Castro en Félix González-Torres. De soundscape uit de film, gecomponeerd door Laszlo Umbreit, wordt door de Boer vertaald in een ruimtelijke installatie.

De tentoonstelling omvat naast deze omvangrijke geluidsinstallatie ook werken van kunstenaars zoals stanley brouwn, Lygia Clark en Agnes Martin die bepalend zijn voor het recente werk van Manon de Boer en haar algemene praktijk.

MDD zal een kortlopend filmfestival organiseren met werk van Manon de Boer en andere filmmakers en kunstenaars die haar inspireren. Binnenkort meer info.

3
13.02.22—22.05.22
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
B-9831 Deurle

   Beeld

filmstill Ghost Party, 2022.

Courtesy van Manon de Boer, Latifa Laâbissi en Jan Mot.