close

Blindsight – Manon de Boer in dialoog met Latifa Laâbissi en Laszlo Umbreit

Filmmaker en beeldend kunstenaar Manon de Boer presenteert een nieuwe omvangrijke geluidsinstallatie, naast een presentatie van historisch werk van kunstenaars die resoneren met haar praktijk.

Het uitgangspunt van de tentoonstelling zijn dialogen en omgevingsgeluiden uit haar meest recente film Ghost Party (2022), die ze samen met danseres en choreografe Latifa Laâbissi realiseerde in de door Juliaan Lampens ontworpen Woning Van Wassenhove. De Boer vertaalt de originele soundscape van de film, gecomponeerd door Laszlo Umbreit, naar een ruimtelijke en akoestische omgeving die zich in de grote zaal van MDD uitspreidt.

Completerend op de auditieve installatie maakte de Boer een selectie van werken van stanley brouwn, Andrea Büttner, Lygia Clark, Marlene Dumas, Valeska Gert, Félix González-Torres, Agnes Martin, Louise Lawler, Sophie Taeuber-Arp en Joëlle Tuerlinckx, die stuk voor stuk bepalende figuren zijn in het oeuvre van de Boer. De geselecteerde werken gaan in op fundamentele ideeën over transformatie en creatie: door te zinspelen op de ervaring van de stem, het lichaam en objecten om ons heen, veranderen ze ons perspectief en onze perceptie.

Filmscreenings

Op maandag 14 maart, maandag 11 april en zondag 15 mei presenteert MDD in samenwerking met ArtCinema OFFoff en Kunsthal Gent een ruime selectie uit het filmwerk van Manon de Boer.

De laatste screening op 15 mei sluit af met een gesprek tussen de Boer en Pieternel Vermoortel (directeur Netwerk Aalst).

3
13.02.22—22.05.22
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Foto

Blindsight – Manon de Boer in dialoog met Latifa Laâbissi en Laszlo Umbreit, 2022. Courtesy Museum Dhondt-Dhaenens.