close

Meta Drčar
Art & Architecture Residency

Meta Drčar (1985) is een Sloveense kunstenaar, momenteel woonachtig te Parijs. Ze creëert plaatsgebonden performatieve sculpturen die architecturale omgevingen activeren om het ruimtelijk engagement van de toeschouwer te bevorderen. In haar onderzoek analyseert ze hoe lichaamsbewegingen reageren op de verschillende factoren in de architecturale omgeving en hoe we een bepaalde situatie observeren en ervaren.

Tijdens haar residentie in Woning Van Wassenhove ontwikkelde ze een reeks 'in-situ' sculpturen. Het werk Frame Series, Work No. 10 werd in 2022 als derde jaarlijkse commissie voor de Beeldentuin van MDD, na untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness) van Rirkrit Tiravanija in 2021 en Hagioscoop van Atelier Van Lieshout in 2020 gepresenteerd.

De Art & Architecture Residency 2021 in Woning Van Wassenhove was gericht op een kunstenaar waarvan het werk zich op het snijvlak van kunst en architectuur bevindt en werd ondersteund door Axel Vervoordt Gallery, Puilaetco en Eeckman Art & Insurance.

Jury

Sofie De Caigny (directeur Vlaams Architectuur instituut, Antwerpen), Laurens Otto (curator, MDD), Jo Van Den Berghe (architect en professor, KU Leuven), Meruro Washida (directeur Towada Art Center, Japan)

9
16.11.21—12.12.21
Residentie
   Locatie
Woning van Wassenhove

Brakelstraat 50
B-9830 Sint-Martens-Latem

   Kunstenaar
   Foto

Meta Drčar, Frame Series, Work No. 10, 2021.
Woning Van Wassenhove
© Juliaan Lampens