close

De Erfenis van de familie Gevaert

In het kader van de tentoonstelling Het Erf presenteert MDD – in samenwerking met Cultuurregio Leie Schelde – de gratis lezing De erfenis van de familie Gevaert – macrobiotiek en wereldburgerschap in Sint-Martens-Latem.

De bijzondere levensfilosofie van kunstenaar Edgar Gevaert (1891–1965) en zijn familie lieten een onuitwisbare stempel na op duurzame voedings(r)evoluties in de regio en ver daarbuiten. Zijn innovatieve ideeën rond wereldburgerschap, pacifisme en macrobiotiek leiden niet enkel tot de oprichting van LIMA in 1957 als producent van biologische en natuurvoeding maar gingen verder tot de oprichting van de politieke partij Universele Volk en de experimentele vrijstaat Werelddorp.

In deze lezing door Jolien Verroeye (Cultuurregio Leie Schelde) wordt de levensloop en het nalatenschap van Edgar Gevaert belicht en krijg je inzicht in de verwezenlijkingen van de familie Gevaert en hun blijvende impact op de wereld van vandaag.

Cultuurregio Leie Schelde

Cultuurregio Leie Schelde (een samenwerkingsverband rond cultuur en erfgoed tussen 8 gemeenten) wil deze erfenis dan ook blijvend in het voetlicht brengen en organiseert sinds 2014 activiteiten die verschillende aspecten van deze bijzondere voedingsgeschiedenis en -filosofie belichten.

9
30.03.23
18:30
Lezing
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle

   Prijs

Gratis

   Taal

Nederlands

   Maximum deelnemers

60 personen

   Met dank aan