close

Over de grens

Heel wat hedendaagse kunstenaars onderzoeken de grenzen tussen schilderkunst en het object, schilderkunst en ruimte. Het belangrijkste uitgangspunt van deze tentoonstelling is hoe kunstenaars nu tegenover schilderkunst staan en hoe ze deze verder dragen dan het doek alleen.

Daarmee blijven de curatoren trouw aan de uitgangspunten van hun respectievelijke instituten: Katia Baudin in Frac Nord- Pas de Calais onderzoekt de grenzen tussen kunst en design, de publieke en openbare ruimte. Edith Doove in MDD stelt het museum zelf in vraag en speelt met de interactie tussen de eigen collectie en tijdelijke tentoonstellingen, evenals het binnen en buiten.

Over de grens toont een groot aantal recente aankopen van Frac Nord- Pas de Calais, gecombineerd met een aantal weinig getoonde hedendaagse werken uit de collectie van MDD.

Bovendien werd aan Pieter Vermeersch gevraagd om een interventie te maken die zich zowel in de tuin als in het museum zal afspelen.

De tentoonstelling kadert in de belangstelling van het MDD om uitwisselingen met vergelijkbare (kleine) kunstinstituten in de Euregio op te zetten.

3