close

2ᵉ Biënnale van de Schilderkunst

Net als twee jaar geleden organiseren Museum Dhondt-Dhaenens en het Roger Raveelmuseum gezamenlijk een zomerbiënnale van de schilderkunst. Met dit project is het niet de bedoeling om het allerjongste en allerhipste schildersgeweld te etaleren, maar een subjectief onderzoek te doen naar een aantal sporen die de schilderkunst de laatste honderd jaar heeft gevolgd. Om de twee jaar wordt een bepaald uitgangspunt genomen om de schilderkunst op een originele manier te benaderen.

Het sublieme voorbij

In deze tweede editie maken we een wandeling doorheen de schilderkunst van de laatste decennia die als subliem wordt ervaren. De tentoonstelling wordt dan ook een zeer intense en introspectieve beleving waarbij de sacrale en sublieme betekenis van kunst in een nieuw perspectief wordt geplaatst.

In MDD zal er een verrassende dialoog te zien zijn tussen het werk van een tiental kunstenaars, behorend tot verschillende generaties. Twee schilders uit de eigen verzameling, Gustave Van de Woestyne en Hippolyte Daeye, vormden hierbij het vertrekpunt van de selectie. Een spectaculair sculptuurproject van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone zal tevens te zien zijn in de tuin van het museum.

3
07.04.10—19.09.10
Tentoonstelling
   Locatie
Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14
9831 Deurle